Eenvoudig een lening afsluiten in 4 stappen!

De makkelijkste manier van een lening afsluiten is de aanvraag van een minilening. Je kunt zo’n minilening (ook wel flitskrediet of flitslening genoemd) gewoon online binnen enkele minuten aanvragen en het duurt maximaal 48 uur voordat het goedgekeurd wordt. Benieuwd hoe het allemaal werkt? Hieronder leggen we in vier stappen uit hoe je makkelijk en snel een minilening kunt afsluiten!

Stap 1: Bepaal het leenbedrag

Bij minileningen is het minimale leenbedrag € 100. Het precieze maximale bedrag verschilt per kredietverstrekker, maar meestal kun je tot maximaal € 2.500 lenen. Het is dus met name bedoeld voor als je bijvoorbeeld tijdelijk geen salaris ontvangt, maar toch rekeningen moet betalen. Ook als je onverwachte kosten moet maken, zonder dat je spaargeld achter de hand hebt, is een minilening een uitkomst.

Stap 2: Kies de looptijd

De minimale looptijd ligt zo rond de 14 dagen. Binnen dit termijn moet je het geleende bedrag + rente + servicekosten terugbetalen. De maximale looptijd voor de meeste minileningen ligt op twee maanden, maar ook dat verschilt per aanbieder. Meestal kun je bij de aanvraag al zien wat de aanbevolen looptijd voor het geleende bedrag is, maar het is mogelijk om hier van af te wijken.

Stap 3: Gegevens invullen

De derde stap is het invullen van je gegevens. Je krijgt dan ook meteen een overzicht van jouw minilening te zien: het te lenen bedrag, het rentepercentage, de looptijd, de servicekosten en dus het totale bedrag dat je kwijt zal zijn aan deze lening aan het einde van je looptijd. Bij het invullen van je gegevens moet je je ook identificeren. Dit kan door een foto of scan van je ID te uploaden. Ook moet je je bankrekening bevestigen door 1 cent via iDEAL over te maken.

Stap 4: Wachten tot de offerte geaccepteerd is

Nadat je aanvraag verstuurd is, duurt het maximaal 48 uur voordat het goedgekeurd is. Na de goedkeuring krijg je eerst nog een offerte. Dit is eigenlijk nogmaals de bevestiging van de door jou ingevulde gegevens. Nadat je hier akkoord mee bent, krijg je het geld meteen op je rekening gestort. Snel geld lenen is dus eenvoudig met een minilening. Als je de offerte niet accepteert, bijvoorbeeld omdat je het geld niet meer nodig hebt of inmiddels op een andere manier aan geld bent gekomen, dan worden je gegevens automatisch gewist en gebeurt er verder niets.

Meer berichten
 
Auto zoeker