De interkerkelijke dienst wordt gehouden in de feesttent bij het Kulturhus in Notter.
De interkerkelijke dienst wordt gehouden in de feesttent bij het Kulturhus in Notter.

Interkerkelijke gezinsdienst Notter

Algemeen

NOTTER - In de feesttent bij het Kulturhus in Notter wordt op zondag 19 juni een interkerkelijke dienst gehouden. Ontmoet God en elkaar met als thema: De angst voorbij. 

De dienst begint om 11.00 uur. De voorganger tijdens deze dienst is Sander van Dijk uit Wierden. Tevens aanbidden met de Worship band en bidden met het Ministery Team. Wie de liederen wil meezingen kan in de feesttent de QR-code scannen. Na de dienst is er koffie, thee en frisdrank en neem wat lekkers mee. Vergeet stoel en telefoon niet. Nodig ook familie, vrienden en anderen uit.

Gezinsdienst

Het is een interkerkelijk initiatief en niet gebonden aan een bepaalde kerkelijke gemeente. “Wij vinden het belangrijk dat het organiserend team en de worship band bestaat uit mensen uit verschillende kerken”, meent Pieter Hazelhoff, één van de organisatoren. Het is een gezinsdienst waar zowel jong als oud zich thuis voelt. “Voor gelovigen of niet gelovigen of mensen die zoekend zijn. Of je geloof nu op een hoogtepunt staat of in een dal zit met zorgen en problemen. Want God wil en kan tot iedereen spreken. Gods Geest kent geen muren maar verbindt mensen.”

De angst voorbij

“We kwamen bij dit thema door de dingen die er speelden en nog spelen in deze tijd waarin wij leven. We willen ons laten leiden door de tekst uit Romeinen 8 vers 15. In deze tekst staat: ‘Want allen, die door de Geest Gods geleid worden, zijn zonen Gods. Want gij hebt niet ontvangen een geest van slavernij om opnieuw te vrezen, maar gij hebt ontvangen de Geest van het zoonschap, door welke wij roepen: Abba, Vader’.” Tijdens en na de dienst staan mensen klaar om met anderen te bidden. “Wat wij ervaren is dat mensen behoefte hebben aan persoonlijk gebed. En soms is alleen bidden moeilijk. Het gebed is een krachtige vorm van contact met God. Door samen te bidden en je situatie bij God te brengen, geeft Gods Geest in de gebrokenheid bijzondere momenten van overgave of verhoring in iemands leven.”

Verbinding

Hazelhoff: “Wij vinden het allereerst belangrijk dat je een eigen plaats inneemt in je eigen kerk. Daar is je plaats of je nu jong of oud bent. God verandert mensen in elke kerk of plaats door Zijn Geest. En in de ruimte van Gods Geest mogen we ook God en elkaar ontmoeten in deze dienst. Of je nu jong of oud bent. En ja, door de eigentijdse aanpak en echte verbinding, vinden jongeren het fijn om samen naar de dienst te gaan. Ze nemen graag andere jongeren mee. Zo hoort het. Wij vertrouwen erop dat Gods geest ons leidt en dat God harten opent voor deze ontmoeting.”

Afbeelding
De Nationale Molendag 1 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 13 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 15 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 19 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 21 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 22 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00