Kinderen doken op het springkussen tijdens de nationale buitenspeeldag bij de Mensingboerderij. (foto: Henrike Schuitemaker)
Kinderen doken op het springkussen tijdens de nationale buitenspeeldag bij de Mensingboerderij. (foto: Henrike Schuitemaker)

Echt Hollands weer tijdens nationale buitenspeeldag

RIJSSEN - Het Hollandse weer tijdens de nationale buitenspeeldag bij de speeltuin Braakmanslanden mocht de pret niet drukken. De mensen van de dagbesteding Philadelphia zorg die gebruik maken van het pand de Mensingboerderij, hadden alle kinderen uit de buurt uitgenodigd om tijdens de nationale buitenspeeldag te komen spelen. 

Helaas begon het tegen enen te regenen, daardoor kwam het wat langzamer op gang, maar zodra de eerste druppels waren verdwenen, doken de kinderen het springkussen in, speelde een spelletje vier op een rij of werd er gegrabbeld in de grabbelton, vol met leuke prijsjes gemaakt door de deelnemers van de dagbesteding. Er werd gezorgd voor ranja en een snoepje.

Ondanks het slechte weer was er toch een groep kinderen met hun ouders een kijkje komen nemen bij de Mensingboerderij. Het was ontzettend leuk om de contacten tussen mensen met beperking en de kinderen te zien. Van beide kanten werd volop genoten van deze dag. Zo’n ontmoeting wordt ook wel een prokkel genoemd. Want een prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar prokkelen om draait. Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren en mensen met een verstandelijke beperking om samen leuke dingen te ondernemen. Één keer per jaar hebben ze de prokkelweek. Dit jaar viel dit gelijk met de nationale buitenspeeldag en hebben ze bij de Mensingboerderij beide gecombineert. 

Tegen het einde van de middag begon het weer te regenen en werden de activiteiten naar binnen verplaatst. De buurtbewoners hadden zo ook de mogelijkheid om eens binnen te kijken naar wat er dagelijks wordt gedaan bij de dagbesteding. Deelnemers en buurtbewoners gingen met elkaar in gesprek over de werkzaamheden en producten die worden gemaakt op de Mensingboerderij. Een hele gezellige boel onder het genot van een kopje koffie.

Ondanks de matige opkomst waren de reacties erg positief en is besloten om het volgend jaar weer te organiseren.

Meer berichten
 
Auto zoeker