Afbeelding

Brugklassers strijden tijdens Run-Swim-Run

Algemeen

HOLTEN - Alle brugklasleerlingen van scholengemeenschap De Waerdenborch deden op dinsdag 14, woensdag 15 en vrijdag 17 juni mee aan een Run-Swim-Run. Op deze wijze werd aandacht geschonken aan de Holtense triathlon, het unieke evenement dat dit jaar op 1 en 2 juli gehouden wordt. 

Op zwembad Twenhaarsveld waagden 260 leerlingen zich tijdens de les lichamelijke opvoeding aan 1 kilometer hardlopen, 250 meter zwemmen en nogmaals 1 kilometer hardlopen. Naast deelnemer was elke leerling ook begeleider. Dit betekent dat de leerlingen de loopronden en de zwembanen van elkaar bijhielden en verantwoordelijk waren voor het noteren van de eindtijd. 

De sportieve brugklassers kregen te maken met een wisselzone waarin zo snel mogelijk de schoenen aan – en uitgetrokken moesten worden. Elke deelnemer ontving een diploma en de snelste meisjes en jongens van beide klassen wachtte eeuwige roem. De Coop Holten en Waypoint Rijssen maakten dit evenement mede mogelijk.

De leerlingen hebben nieuwe talenten kunnen ontdekken, maar werkten ook aan hun doorzettingsvermogen. Het belangrijkste bij de Run-Swim-Run was niet het winnen, maar het meedoen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03