Brugklassers strijden tijdens Run-Swim-Run

HOLTEN - Alle brugklasleerlingen van scholengemeenschap De Waerdenborch deden op dinsdag 14, woensdag 15 en vrijdag 17 juni mee aan een Run-Swim-Run. Op deze wijze werd aandacht geschonken aan de Holtense triathlon, het unieke evenement dat dit jaar op 1 en 2 juli gehouden wordt. 

Op zwembad Twenhaarsveld waagden 260 leerlingen zich tijdens de les lichamelijke opvoeding aan 1 kilometer hardlopen, 250 meter zwemmen en nogmaals 1 kilometer hardlopen. Naast deelnemer was elke leerling ook begeleider. Dit betekent dat de leerlingen de loopronden en de zwembanen van elkaar bijhielden en verantwoordelijk waren voor het noteren van de eindtijd. 

De sportieve brugklassers kregen te maken met een wisselzone waarin zo snel mogelijk de schoenen aan – en uitgetrokken moesten worden. Elke deelnemer ontving een diploma en de snelste meisjes en jongens van beide klassen wachtte eeuwige roem. De Coop Holten en Waypoint Rijssen maakten dit evenement mede mogelijk.

De leerlingen hebben nieuwe talenten kunnen ontdekken, maar werkten ook aan hun doorzettingsvermogen. Het belangrijkste bij de Run-Swim-Run was niet het winnen, maar het meedoen.

Meer berichten
 
Auto zoeker