Afbeelding

Zwembad Koerbelt

Algemeen

RIJSSEN - Ergens in het begin van 2019 werd de hamerslag gedaan. Zwembad Koerbelt in Rijssen was wel degelijk toe aan een vernieuwing. Uit alle plannen die gepresenteerd zijn is gekozen voor een redelijk unieke optie. 

Het binnenbad zou iets verder dan waar hij nu staat, gelokaliseerd worden en zou aan de nu geldende duurzaamheidsnormen voldoen. Uit alle baden die buiten aanwezig waren zou er nog maar één overblijven en dat is het wedstrijdbad dat 50 meter lang is. De rest zou worden afgebroken en plaats maken voor het nieuwe binnenbad.

Het wedstrijdbad buiten zou daarnaast nog een grondige renovatie krijgen. Nieuwe tegels en het ondiepste punt oude situatie zou van 1 meter 20 naar 1 meter worden gebracht.

Nu ongeveer twee jaar later, coronacrisis en verschillende andere bouwproblemen verder, kan er gekeken worden naar een bijna vernieuwd en zwemklaar buitenbad en staat er al een groot deel van wat het binnenzwembad moet worden.

Afbeelding
Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 12 minuten geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 4 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 7 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 7 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 9 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 22 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 23 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41