Afbeelding

Succesvol NK Inlineskaten op de baan in Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - Voor de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen gaan vrijdag 15 en zaterdag 16 juli de geschiedenisboeken in als een absoluut hoogtepunt voor de vereniging. Bedolven onder positieve reacties konden de vele vrijwilligers zaterdagavond terug kijken op een zeer geslaagd Nederlands Kampioenschap Baan. 

Op een prachtig aangekleed complex was er volop spektakel tijdens de wedstrijden op de zeer snelle baan. Dat bleek wel uit het Nederlands Record wat gereden werd door Glenn Nijenhuis op de 200 meter tijdrit bij de senioren heren.

Mooie wedstrijden

Het vele werk van de vrijwilligers om de baan in optimale conditie te krijgen heeft dus zijn vruchten afgeworpen. Terwijl de sponsoren en genodigden tijdens een bijeenkomst door Manon Hekman-Kamminga (voormalig Europees kampioene 1000 meter) werden bijgepraat over alle ins en outs van het inline skaten, genoten de toeschouwers van de mooie wedstrijden. De vele deelnemers en toeschouwers kwamen superlatieven tekort om de vereniging te complimenteren met dit prachtige toernooi. Alles was tot in de puntjes geregeld en de vele activiteiten rondom de baan zorgden voor een gezellige sfeer. Zo werden er prachtige prijzen uitgereikt bij de verloting en kon men zichzelf uitdagen bij het spijkerbroek hangen.

Medailles

Het feest werd compleet gemaakt door de twee medailles die de Schaats- en Skeelervereniging Rijssen in de wacht wist te slepen. Ruben Ligtenberg wist op de 10 km puntenkoers na een prachtige strijd een zeer verdiende zilveren medaille te behalen. Bovendien legde Noah Bak met haar team beslag op de 3e plaats bij de relay. Verder zagen we goede prestaties van Marlin Schouwstra en Merle Kamphuis die op de puntenkoers bij de junioren dames net naast een medaille grepen. Britt Spenkelink en Annelinde Pijffers deden ook op verschillende afstanden mee en kunnen deze ervaring in hun zak steken. Het was op alle fronten een zeer geslaagd toernooi.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 11 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 16 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 19 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 19 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 21 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41