Jan Berkhoff (CU) stelt vragen over het functioneren en bevoegdheden van de Erfgoedadviesraad Rijssen-Holten.
Jan Berkhoff (CU) stelt vragen over het functioneren en bevoegdheden van de Erfgoedadviesraad Rijssen-Holten. Foto: jan Joost

Erfgoedadviesraad: mag die wel of niet adviseren

Algemeen

RIJSSEN - De bevoegdheden voor het uitbrengen van adviezen door de Erfgoedadviesraad Rijssen-Holten (EARH) werden opnieuw ter sprake gebracht in de vergadering van de Commissie Grondgebied. Donderdagavond wilde CU-fractievoorzitter Jan Berkhoff van wethouder Erik Wessels (CDA) graag weten welke bevoegdheden dit adviesorgaan heeft. 

Aanleiding voor de vragen van Berkhoff waren de verwikkelingen rond het verdwijnen van het voormalige onderkomen van de Rijssense woordenboekenmaker mr. K. D. Schönfeld Wichers in het Rijssense Veld. Een advies over dit historische onderkomen van de EARH bleef uit. Als reden werd gegeven dat dit orgaan zich niet zou mogen mengen in politiek gevoelige kwesties. “Wij willen over de rol van EARH heel graag duidelijkheid. Hoe werkt dat? En kunnen wij daar ook gebruik van maken. In hoeverre raakt dit ook onze commissie?”

Wethouder Wessels zei dat de Erfgoedadviesraad Rijssen-Holten adviezen geeft aan het College van B en W. “En wat ze doen, daar hebt u op Open Monumentendag iets van gezien, want ze hebben heel veel aandacht voor de monumenten in de gemeente gevraagd.”

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 1 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 3 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 4 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 5 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 18 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 19 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje gisteren
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren