Jan Berkhoff (CU) stelt vragen over het functioneren en bevoegdheden van de Erfgoedadviesraad Rijssen-Holten.
Jan Berkhoff (CU) stelt vragen over het functioneren en bevoegdheden van de Erfgoedadviesraad Rijssen-Holten. Foto: jan Joost

Erfgoedadviesraad: mag die wel of niet adviseren

Algemeen

RIJSSEN - De bevoegdheden voor het uitbrengen van adviezen door de Erfgoedadviesraad Rijssen-Holten (EARH) werden opnieuw ter sprake gebracht in de vergadering van de Commissie Grondgebied. Donderdagavond wilde CU-fractievoorzitter Jan Berkhoff van wethouder Erik Wessels (CDA) graag weten welke bevoegdheden dit adviesorgaan heeft. 

Aanleiding voor de vragen van Berkhoff waren de verwikkelingen rond het verdwijnen van het voormalige onderkomen van de Rijssense woordenboekenmaker mr. K. D. Schönfeld Wichers in het Rijssense Veld. Een advies over dit historische onderkomen van de EARH bleef uit. Als reden werd gegeven dat dit orgaan zich niet zou mogen mengen in politiek gevoelige kwesties. “Wij willen over de rol van EARH heel graag duidelijkheid. Hoe werkt dat? En kunnen wij daar ook gebruik van maken. In hoeverre raakt dit ook onze commissie?”

Wethouder Wessels zei dat de Erfgoedadviesraad Rijssen-Holten adviezen geeft aan het College van B en W. “En wat ze doen, daar hebt u op Open Monumentendag iets van gezien, want ze hebben heel veel aandacht voor de monumenten in de gemeente gevraagd.”

!
Afbeelding
BSK Keukens heropent verbouwde showroom 1 uur geleden
Afbeelding
Demonstratiedagen bij Lefulux Wonen in Heeten 5 uur geleden
Afbeelding
FC Twente pakt thuis een nette 3-0 winst op Vitesse 7 uur geleden
Afbeelding
Laat je inspireren tijdens oktober woonmaand 10 uur geleden
Afbeelding
Beleef Scandinavisch slapen bij Bos Bedden Nijverdal 23 uur geleden
Afbeelding
Medewerkers in het zonnetje gezet gisteren
Afbeelding
Voorleeslunch in Kulturhus Holten 5 okt, 15:02
Afbeelding
Boles pottery: te mooi voor in de kast 5 okt, 13:42