De nieuwbouw aan de Oranjestraat in Holten past in het bestaande straatbeeld.
De nieuwbouw aan de Oranjestraat in Holten past in het bestaande straatbeeld.

Commissie positief over nieuwbouw in Holten

Algemeen

HOLTEN - De Commissie Grondgebied toonde zich donderdagavond enthousiast over de nieuwe woningen die gebouwd worden aan de Oranjestraat in Holten. Het gaat om twee zogenaamde Beneden - en Bovenwoningen (BeBo). 

Fractievoorzitter Rob Meijerink (Groen Links-PvdA) was blij met de ontwikkelingen. “Ook een goede zaak dat de omwonenden goed zijn geïnformeerd.” Ook Gerrit Veneklaas (CDA) onderstreepte het belang van draagvlak voor nieuwe plannen in de omgeving waar het om gaat. “Een goed overleg met de buurt is belangrijk. We zijn ook blij met dit mooie plan,” aldus de christendemocraat. Ook vanuit de andere fracties kwamen waarderende geluiden over de nieuwe woningen voor mensen met verschillende woonbehoeften. VVD-fractievoorzitter Bart-Jan van den Berg liet zich even in zijn hart kijken. “Ik zag de afkorting BeBo eerst aan voor een Latijnse spreuk: ik zal drinken. Dat spreekt ons aan, dus ook daarom al zijn wij positief”, zo zei hij gekscherend.

De nieuwe woningen worden gerealiseerd tussen de huisnummers 9 en 13. De schetsen van de plannen laten zien dat de nieuwbouw volledig past in het bestaande straatbeeld.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 13 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 18 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 20 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 21 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 22 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41