Afbeelding

Kom burendag vieren bij Buiteninn Het Overveen

Algemeen

RIJSSEN - Op zaterdag 24 september is het nationale Burendag. Dé dag waarop je gezellig samenkomt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten. Want een goede buur is beter dan een verre vriend! En we krijgen nieuwe buren in Rijssen-Holten.

Henk en Ans Altena dragen dit najaar de sleutel van Het Overveen in Rijssen over aan nieuwe eigenaren. Het einde van een leven lang gezond boeren. De laatste jaren stonden in het teken van de transformatie van melkveehouderij naar nieuwe natuur. Dat heeft een nieuwe fase ingeluid, waarin natuur en recreatie steeds meer hand-in-hand met elkaar zullen gaan. Nu nemen Eline en Linde het stokje van hen over en dat doen ze natuurlijk niet alleen. Samen met Joggem, Neil en Joris gaan ze verder bouwen op deze mooie plek.    

In deze nieuwe fase bouwen ze door op de ingeslagen weg. En hierbij staan een aantal vragen centraal: Hoe kunnen we een plek creëren waar mensen, dieren en natuur elkaar ontmoeten? Wat heeft de grond nodig? Wat zijn de behoeftes van de mensen in de regio? Het antwoord op deze vragen is maatwerk geworden. Hier zijn vier pijlers uit ontstaan, die samen een unieke invulling aan geven. Boerderij: kringloop landbouw, nieuwe natuur en zorg, Lokaal: proeven, spelen en ontmoeten, Hub: (samen)werken, inspiratie en verbinden en Hotel: slapen en ontspannen. Deze winter wordt gestart met het ontwikkelen van deze mooie, groene plek.

Kom zaterdag 24 september langs tussen 11.00 en 17.00 uur bij Buiteninn Het Overveen aan de Veendijk 4a in Rijssen. Het wordt een gezellige dag voor iedereen die zich verbonden voelt met ons prachtige Twente. En dat komt mede doordat er een flink aantal lokale ondernemers zijn uitgenodigd om die dag van de partij te zijn. Meer dan 30 marktkramen met verenigingen, organisaties en ondernemers uit onze regio zijn aanwezig. Kom scharrelen bij ons op de boerderij, proef lokaal lekker eten en drinken, buitenspelen voor jong en oud, workshops en creativiteit, ontdek wat Twente jou nog meer te bieden heeft. Het is allemaal mogelijk.

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 8 minuten geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 2 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 3 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 4 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 17 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 23 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren