De nieuwe klinkerverharding wordt in snel tempo aangebracht.
De nieuwe klinkerverharding wordt in snel tempo aangebracht. Foto: jan Joost

Werkzaamheden voor kasteel vorderen

Algemeen

RIJSSEN - De werkzaamheden op het voorterrein van kasteel de Oosterhof vorderen gestaag, maar geven wel de nodige overlast. De asfaltverharding is inmiddels verwijderd en afgevoerd en stratenmakers zijn met man en macht bezig de nieuwe klinkerverharding aan te brengen.

In het kader van het Masterplan voor de Oosterhof worden onderdelen in dit waardevolle gebied stapsgewijs in een meer passende stijl teruggebracht. In overleg met de gebruikers van de gebouwen en het terrein binnen de eerste slotgracht is gekozen voor de nieuwe klinkerverharding. 

Een volgende maatregel in het Masterplan is het verbeteren van de waterhuishouding in het gebied. Daartoe zal een zwaardere grondwaterpomp worden aangebracht tussen het Volkspark en het landgoed, waardoor het waterpeil in Volksparkvijver en de dubbele slotgracht nog beter op peil kan worden gehouden. 

Ook de parkeerplaats op de hoek Albertsdijk-Oosterhofweg krijgt een facelift. En de verbinding tussen de parkeerplaats en het museumeiland wordt opgewaardeerd. Het is de bedoeling dat parkeren aan de Kasteellaan in de toekomst tot het verleden gaat behoren.

!
Afbeelding
BlesSing in de H. Dionysius 21 uur geleden
Afbeelding
Pop-upwinkel Santa’s Snacks & More 23 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 7 dec, 12:31
Afbeelding
Kom luisteren naar het kerstkoor van Amazing 7 dec, 08:54
Afbeelding
Ook in 2023 gaat TODA op pad voor Kerstbomenactie 6 dec, 20:07
Afbeelding
Kaarsenceremonie op de Canadese begraafplaats 6 dec, 18:04
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 6 dec, 15:09
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ 6 dec, 13:42