Patrick Roest en Stefan Westenbroek van Schaatsteam Reggeborgh reikten de prijzen van de Stouwdamcompetitie uit.
Patrick Roest en Stefan Westenbroek van Schaatsteam Reggeborgh reikten de prijzen van de Stouwdamcompetitie uit.

Mooie prestaties jeugd bij Stouwdamcompetitie

Algemeen

RIJSSEN - Voor de jeugd van de Stouwdam Skeelercompetitie was het zaterdagmiddag een grote verrassing dat ze oog in oog kwamen te staan met schaatsers Patrick Roest en Stefan Westenbroek. De toppers van Schaatsteam Reggeborgh waren speciaal naar Rijssen gekomen voor de prijsuitreiking. 

Voor Twan (12) uit Elburg was het extra bijzonder dat hij de beker voor zijn derde plek bij de kadetten in ontvangst mocht nemen uit handen van Patrick Roest. De rijder van skeelerclub Oldebroek was altijd al een beetje fan van de allrounder van Reggeborgh. Waarom? “Omdat hij ook van boeren en koeien houdt, net als ik”, vertelt Twan, die later ook boer hoopt te worden. “Maar ook omdat Patrick gewoon normaal is en geen poespas heeft”, voegt Twan eraan toe.

“Patrick is voor heel kinderen hier wel favoriet”, merken Caitlin (16) uit Meppel en Rosa-Lynn (14) uit Staphorst. Ja, ook de rijdsters van skeelervereniging Staphorst hebben in de rij gestaan voor een foto met Roest. Maar een kiekje samen met Stefan Westenbroek staat ook in het mapje foto’s op de mobiel van de winnaressen van de kadetten en de junioren.

“Kom wij gaan ook met ze op de foto”, stoot Thom (12) van schaats- en skeelervereniging Rijssen zijn teamgenoot Samuël (13) aan. Een favoriet heeft het duo niet. Maar zo’n kans laten ze natuurlijk niet lopen, met twee beroemde schaatsers in hun clubhuis.

Lukas (9) van DNIJ Apeldoorn werd eerste bij de pupillen 2. Hij kreeg de beker uit handen van Westenbroek, die vroeger als kind ook wedstrijden van de Stouwdam Competitie heeft geskeelerd. “Hartstikke mooi om al die jeugd hier bij elkaar te zien op de skeelerbaan”, zegt de schaatser uit Ommen. “En vooral dat ze er zoveel plezier in hebben. Zelfs de flinke regenbuien tussendoor maakt ze niet uit”, vult Roest, die in zijn jeugd ook veel geskeelerd heeft, aan. Helaas geen beker voor Eline (9) uit Kamperveen. Maar het meisje ging toch dik tevreden naar huis; met handtekeningen van Patrick en Stefan op haar bidon.

De Reggeborgh schaatsers maakten zaterdag graag tijd vrij om de bekers aan de jonge winnaars te overhandigen. In Rijssen werd de achtste en laatste wedstrijd van de Stouwdam Skeelercompetitie 2022 gereden. Eerder al werden Wierden, Oldebroek, Staphorst, Nijeveen, Heerde, Genemuiden en Deventer aangedaan. Het was dit jaar voor de 25ste keer dat de Stouwdam Competitie werd verreden. Stouwdam Sport maakte bekend dat ze doorgaat als sponsor van de jeugdcompetitie.

!
Afbeelding
BlesSing in de H. Dionysius 21 uur geleden
Afbeelding
Pop-upwinkel Santa’s Snacks & More 23 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 7 dec, 12:31
Afbeelding
Kom luisteren naar het kerstkoor van Amazing 7 dec, 08:54
Afbeelding
Ook in 2023 gaat TODA op pad voor Kerstbomenactie 6 dec, 20:07
Afbeelding
Kaarsenceremonie op de Canadese begraafplaats 6 dec, 18:04
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 6 dec, 15:09
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ 6 dec, 13:42