Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).
Bart bezoekt regelmatig zijn ouderlijk huis en vrienden in Holten (eigen foto).

Bart Vermeulen reizende ster in artiestenland

Cultuur

AMSTERDAM/HOLTEN - Holtenaar Bart Vermeulen vertrok 10 jaar geleden naar Amsterdam om te studeren, maar is nu bekend als Bart Keizers, zanger en entertainer. Met zijn tweede single ‘Jongens van het plein’ maakt hij kans op deelname in het felbegeerde programma ‘Muziekfeest op het plein’. Hoe een carrière in een stroomversnelling raakt.

“Het begon als een act en is nu mijn passie”, vertelt Bart zittend op het terras van Hotel Hoog Holten, het ouderlijk huis van de 29-jarige zanger. Ambitie om het horecabedrijf over te nemen had Bart overigens niet. “De hoeveelheid verantwoordelijkheid en het harde werken wat vereist is en de passie voor de horeca had ik niet”, zegt Bart die voor de studie Sociale Geografie aan de Universiteit van Amsterdam naar de hoofdstad verhuisde. 

De passie voor het zingen was er wel. “Op de Waerdenborch zong ik al in een band, maar het kwam in Amsterdam in een stroomversnelling door een toevalligheid. Ik werd gevraagd in te vallen voor een zanger op een studentenfeest. Met minimale ervaring en beperkt repertoire werd het een succes en toen is het balletje gaan rollen”, vervolgt Bart. Vanwege zijn adres aan de Keizersgracht werd de artiestennaam Bertje Keizers, wat later werd veranderd in Bart Keizers. 

Na vele optredens in allerlei kroegen en op feesten en partijen besloot Bart na de afgeronde studie voor een carrière in de muziek te gaan. En Bart ging voortvarend te werk en liet zich goed adviseren. “Om echt het onderscheid te maken moet je eigen singles uitbrengen en de eerste ‘De sleutel van de kroeg’, als verwijzing naar mijn horeca afkomst, werd direct goed opgepakt door de radiostations”, vervolgt Bart die de singles uitbrengt op een eigen platenlabel.

Onlangs werd de tweede single ‘Jongens van het plein’ uitgebracht en dat wekte de aandacht van AVRO/TROS. “Via Sterren.nl kan er worden gestemd om mij op het ‘Muziekfeest op het plein’ te laten optreden. Dus stem allemaal via mijn website en wie weet staat er een oud-Holtenaar in dit muziekprogramma dat wordt uitgezonden op de landelijke televisie”, vertelt Bart enthousiast. Ga naar de website van Bart voor alle informatie.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 15 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 19 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 22 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 22 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag gisteren
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41