Afbeelding
Foto: Shutterstock

Wilhelminaschool in Rijssen doet mee aan de Landelijke Opschoondag op woensdag 20 maart

Duurzaamheid

RIJSSEN - In aanloop naar de Landelijke Opschoondag, de dag waarop heel Nederland de handen uit de mouwen steekt om zwerfafval op te ruimen, wordt op woensdag 20 maart de speciale Scholendag georganiseerd. Traditiegetrouw gaan de woensdag voor de Landelijke Opschoondag scholen en bso’s met tienduizenden leerlingen op pad om de schoolomgeving zwerfafvalvrij te maken. Deze dag is dan ook omgedoopt tot Scholendag en heeft als doel om jonge kinderen bewust te maken van het zwerfafvalprobleem en dat het een kleine moeite is om afval op de juiste manier weg te gooien.

De Wilhelminaschool Rijssen gaat op woensdag 20 maart met ruim 200 leerlingen het plein op of de wijk in om afval uit de natuur te verwijderen. Traditioneel deden ze dit met materialen van school, zoals plastic handschoentjes die ze vervolgens weer weggooien. Dit jaar streven ze naar een duurzamere aanpak. Daarom vragen ze vriendelijk aan alle kinderen om op deze dag zelf (werk)handschoenen mee te nemen en een tas waarin ze het verzamelde vuilnis kunnen doen. Samen dragen ze bij aan een schoner Rijssen, een schonere natuur, en daarmee ook een schonere planeet. Bovendien is het voor hen een heerlijke gelegenheid om samen met de klas actief bezig te zijn in de buitenlucht.

Stichting Parkgebouw Rijssen krijgt 7.712 euro subsidie uit het Cultuurbudget.
Subsidie uit Cultuurbudget voor vijf organisaties 6 uur geleden
Afbeelding
Teams De Waerdenborch houden benefietavond 21 uur geleden
Verliepen de Oranjedagen overdag zeer goed. 's Avonds maakten sommige jongeren er een potje van door overmatig alcohol- en drugsgebruik.
Buitensporig alcohol- en drugsgebruik 17 mei, 11:35
Kom van alles te weten over uilen en muizen.
Kom uilenballen uitpluizen in het Natuurmuseum 17 mei, 08:40
Welk koppel waar mag vissen wordt voor de wedstrijd door loting bepaald.
Ons Vermaak houdt koppelwedstrijd 16 mei, 18:18
De bibliotheek heeft ook veel boeken met extra grote letters.
De Bibliotheek is er voor iedereen en zeker ook voor ouderen 16 mei, 12:12
Ben Beens
Laat geluid van SGP niet verloren gaan 16 mei, 10:01
Afbeelding
'Uit liefde gemaakt' zoekt creatieve vrijwilligers 16 mei, 08:16