Afbeelding

Ook scholieren helpen bij Maranatha tijdens NLdoet

Human Interest

RIJSSEN - Ook in Woonzorgcentrum Maranatha werd op vrijdag 15 maart meegedaan met NLdoet. 

“Voor deze dag hadden we onze collega’s van het dienstencentrum uit Ridderkerk uitgenodigd. Enerzijds om deze collega’s beter te leren kennen en anderzijds om hen met het reilen en zeilen binnen Maranatha bekend te maken. Zij namen deel aan het dagprogramma om op onze locatie met diverse projecten aan de slag te gaan. ’s Middags kwamen ook leerlingen van de Jacobus Fruytierschool helpen met koffieschenken voor de bewoners en het doen van klusjes”, aldus coördinator Margreet Langenhof.

Diverse workshops

De dag begon met een kort welkomstwoord door coördinator Anita Maas waarna de collega’s in vier groepen aan de slag konden. Langenhof: “De eerste groep verzorgde voor onze bewoners een muzikaal moment en aansluitend werd er geholpen bij het gereedmaken van de maaltijd. Na het eten konden de bewoners diverse workshops volgen: bloemschikken, sjoelen, schilderen, naar de kapper en er was tevens een high tea. Wat genoten de bewoners hier van. De tweede groep ging aan de slag met kasten, werkinstructies en boeken, waarmee er een supermooie bibliotheek gerealiseerd werd. De derde groep plaatste treinbankjes in de treincoupé die gerealiseerd is in een van de binnentuinen. Bewoners konden op station Riessen in de trein stappen richting Deventer of Enschede. Ontmoeting en gezelligheid tijdens de gezamenlijke lunch was natuurlijk ook belangrijk.”

Maranatha, NLdoet 2024, treincoupe ns

Voorraadruimtes ordenen

In Woonzorgcentrum Maranatha heeft men een soort ‘ruimtegebrek’. Zij moeten het doen met kleine voorraadruimtes. “Het is een hele uitdaging om dit op orde te houden. De laatste groep collega’s heeft deze ruimtes flink onderhanden genomen. De ruimtes leeg gepakt, schoongemaakt, materiaal uitgezocht, gesorteerd en ordelijk weer opgeslagen”, vertelt Langenhof. Onder het genot van een hapje en een drankje werd de dag afgesloten met een muzikaal intermezzo, verzorgd door leerlingen. Zowel medewerker alsook bewoners keken met een dankbaar en voldaan gevoel terug op deze mooie dag.

Afbeelding
Dikke Banden Race in tuin van Parkgebouw 1 uur geleden
Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 19 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 23 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 26 apr, 10:16
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 26 apr, 10:00
Afbeelding
De Nationale Molendag 26 apr, 08:17
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11