Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl
Met elkaar netwerken en genieten van een drankje, kaas en worst. Kijk voor meer foto's op hartvanrijssen.nl Foto: Peter Bulthuis

Netwerken met kaas en worst

Nieuws

RIJSSEN - Dik driehonderd man kwam donderdagavond 21 maart naar de hal van Hevotec aan de Heliumstraat in Rijssen. Genietend van kaas, worst, noten en uiteraard een drankje, stond iedereen gezellig met elkaar te praten. Maar er werd ook gul een gift in de ton gestopt. Duizend euro meer dan vorig jaar.

De zesde editie van deze gezellige netwerkborrel leverde ruim 7.500 euro op voor het goede doel. De opbrengst is inmiddels overhandigd aan de gemeente Rijssen-Holten en is bestemd voor het Dementie Netwerk. 

Heftrucks zijn aan de kant gezet. In de hal staan statafels met nootjes en blokjes kaas, verzorgd door Ruud Pastoor van het Kaaspakhuis. Aleid Mol van Keurslager Beverdam kwam met warme grillworst. 

De eerste bezoekers druppelen binnen en nemen een bak koffie. Ter demonstratie heeft Connectium een paal met bewakingscamera’s neergezet. Aanwezigen kunnen op monitoren de beelden bekijken. “Ik zag je al aan komen rijden”, klinkt het. Verder staan er schermen opgesteld met wisselend lokale advertenties. 

Na een uurtje wordt het al lekker druk in de hal. De ton voor de giften wordt verplaatst om deze duidelijker in het zicht te plaatsen. Want naast het ‘gezellig kuieren’ met elkaar, draait het vanavond ook om het ophalen van geld voor het goede doel. Dit jaar het Dementie Netwerk in Rijssen-Holten. 

Inmiddels worden kratten bier naar binnengehaald en kan de borrelavond echt beginnen. 


Het is een gezellige drukte tijdens de kaas- en worstavond in de hal van Hevotec aan de Heliumstraat in Rijssen. Met links de ton voor giften.aan het goede doel Dementie Netwerk. - Foto: Peter Bulthuis

Volgens Maarten Steunenberg van Hevotec was er zo’n driehonderd man. “Ik kan dat altijd moeilijk inschatten. Het kunnen er ook wel wat meer geweest zijn.” Een vergelijking met vorig jaar kan hij niet maken. “We zaten in een andere hal dan nu. Dat bleek een galmbak, waardoor velen buiten gingen staan.” Daarom was het nu in een andere hal. 

Wat wel opvalt is dat het een mannenaangelegenheid is. De twee dames achter de bar zorgen voor de afwisseling. Volgens Maarten heeft het niets met de uitnodiging te maken. “Vrouwen zijn net zo goed welkom. Maar er zijn in Rijssen blijkbaar minder vrouwelijke ondernemers. Daarnaast is het door de jaren heen ook zo gegroeid.” Het is een ondernemersborrel met een gemixt publiek. “Zowel kleine als grote ondernemers zijn welkom. We hebben geen regels zoals een minimaal aantal personeelsleden.” En dat de keze- en worsoawnd in de smaak valt, blijkt wel uit de reacties. “Ik kom op meerdere netwerkborrels, maar deze vind ik toch wel de gezelligste”, kreeg Maarten als een van de reacties. Dit komt vooral ook door de gemoedelijkheid, denkt hij zelf. Geen stropdassen. Iedereen is gelijk. Ook zijn er volgens hem ondernemers die juist helemaal niet van netwerkborrels houden, maar juist wel naar de keze- en worsoawnd komen. Vanwege de gemoedelijkheid.

De volgende keze- en worsoawnd is alweer gepland. “Deze keer zat het te dicht bij Goede Vrijdag, daarom hebben we het een week eerder gedaan”, zegt Maarten. “Maar normaal houden we het op de laatste donderdag van maart.” 

De avond is ontstaan tijdens de Habitobeurs. “Wij stonden buiten en Ronald Vrijenhoek van Connectium stond met een kraam binnen”, vertelt Maarten. “Wij hadden een tap staan. En Ronald wilde na afloop wel graag een biertje mee komen drinken. Ik zei tegen hem: ‘Wij hebben alleen maar bier. Eigenlijk zouden er ook wat nootjes en kaas bij moeten.’ De volgende avond heb ik kaas meegenomen en Ronald droge worst en zeiden we tegen elkaar: ‘Gezellig, hè?’ Dat moeten we ook een keer bij ons in de hal gaan doen. Ronald zei: ‘Maar hoe noemen we het dan?’ Nou, gewoon kaas- en worstavond.”

Afbeelding
Lentefair voor jong en oud 1 uur geleden
Er zijn op zondag 28 april allerlei oude motoren te bewonderen bij de Enterse Motor Club.
Jaarlijkse veteranen- en klassieker motoren rit 15 uur geleden
Frank Averesch had met drie assists en één doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning.
S.v. Rijssen triomfeert met overtuiging in doelpuntrijke strijd 17 uur geleden
Op 22 mei neemt Noah het op tegen de voorleeskampioenen uit de 11 overige provincies.
De voorleeskampioen van Overijssel is Noah Ndikuriyo! 21 uur geleden
Afbeelding
Hosanna zet jubilaris Jenny in het zonnetje 23 uur geleden
Arco Hofland en Jurgen van Houdt onthulden het nieuwe beeld op plein Tusveld. Arco hoopt met het beeld mensen te raken en een signaal af te geven.
Nieuw beeld in Rijssen benadrukt: 'Het is 5 voor 12!' VIDEO 12 apr, 18:21
Mariniers met tamboers voorop lopen over het toepad de kazerne binnen.
Werkgroep Mariniers toont 'Tamboers en Pijpers' in Oudheidkamer Hoolt'n 11 apr, 14:00
Afbeelding
Kuier'n door het Hart van Holten 11 apr, 12:07