Afbeelding

De Welle sluit sportinstuif-seizoen af met springfestijn

Sport

ENTER - De buurtsportcoaches waren sinds oktober 2023 op vrijdagmiddag in sporthal De Zomp te vinden. Zij gaven de jeugd de mogelijkheid om wekelijks deel te nemen aan een attractief, uitdagend en laagdrempelig activiteitenprogramma. Nu het weer lente is, heeft De Welle het sportinstuif-seizoen afgesloten met een springfestijn.

De Welle kijkt tevreden terug op de afgelopen maanden. “Er is een afwisselend aanbod samengesteld, van touwzwaaien tot trampoline springen en van een potje voetballen/knotshockey tot het klimmen en klauteren op luchtkussens.” “Een ideale activiteit voor kinderen, waar de kracht van sport en het plezier van bewegen ervaren wordt”, vertellen de buurtsportcoaches over de sportinstuif.

Dat er veel animo is voor deze activiteit, was ook op deze laatste dag goed te merken. Meer dan honderd jongens en meisjes kwamen naar de sporthal. Ook veel ouders en grootouders kwamen een kijkje nemen. Voor de buurtsportcoaches een kroon op hun werk. “Het laat zien dat deze activiteit aansluit bij de wensen en behoeften van de kinderen. Zij zijn op deze manier onbewust bezig met bewegen. Iets wat je niet vaak genoeg kunt doen”, benadrukt Mart Nieuwenhuis, buurtsportcoach van De Welle. 

Veel kinderen lieten na afloop weten dat ze het jammer vonden dat het seizoen er alweer op zit. ‘Kunnen jullie de komende tijd niet buiten doorgaan’ was een van de reacties. “Enorm gaaf om dergelijke reacties te mogen ontvangen. Voor ons een teken dat wij iets moois hebben neergezet”, aldus collega-buurtsportcoach Bart Benneker. “We willen hierbij alle kinderen bedanken voor hun deelname en zien iedereen graag terug tijdens het nieuwe sportinstuif-seizoen vanaf medio oktober op de vrijdagmiddag in Sporthal De Zomp!”

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 16 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 21 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's gisteren
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak gisteren
Afbeelding
De Nationale Molendag 26 apr, 08:17
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41