Romke schreef diverse boeken over de boeiende wereld van het tuinieren.
Romke schreef diverse boeken over de boeiende wereld van het tuinieren. Foto: Picasa

Romke van de Kaa geeft lezing in het kulturhus komende woensdag

Uitgaan

HOLTEN - Tuinman en auteur Romke van de Kaa geeft een lezing met het thema ‘De wonderlijke onderwereld in de tuin’ op woensdag 10 april in het Kulturhus Holten.

Van de Kaa volgde zijn tuinopleiding in Engeland, woont op het voormalig koninklijk landgoed Hof te Dieren en schrijft wekelijks columns voor onder meer het AD. De wonderlijke onderwereld in de tuin fascineert misschien nog wel meer dan de tuin vol planten, vogels en insecten boven de grond. Want onder die grond bevindt zich een even belangrijke wereld; een wereld waarin wormen, schimmels, bacteriën en een hele staalkaart van wonderlijke wezens de scepter zwaaien.

Belangrijke rol

Dat deze onderwereld bestaat, weten we allemaal, maar hoe belangrijk hij voor het bovengrondse leven is, beseffen we ons niet dagelijks. En wat maar weinig mensen weten, is dat alle ondergrondse levensvormen druk met elkaar communiceren via een chemische taal. Alle levensvormen verstaan die taal. Je zou hem een soort ondergronds Esperanto kunnen noemen. Van de Kaa gaat woensdag 10 april proberen het publiek in Holten een indruk te geven van alle ondergrondse rijkdom.

Over Romke van de Kaa

Romke van de Kaa tuiniert en woont op het landgoed Hof te Dieren. Een landgoed was ooit in het bezit van stadhouder-koning Willem III. Hij genoot zijn tuinopleiding in Engeland en leerde zowel kweken als schrijven in dienst van tuinier en schrijver Christopher Lloyd.

Boeken en meer

In 1994 verscheen zijn eerste tuinboek Buiten de Perken. Daarna schreef hij de boeken Geluk is een grasveld, Tuinieren gaat niet over rozen, De getemde wildernis, Alles kan wachten, Verwilderen en De onderwereld van de tuin. Naast boeken geeft hij zijn expertise, belevingen en ervaring in kranten, tijdschriften en websites in binnen- en buitenland. Ook maakt hij samen met Vlaamse collega Paul Geerts de Tuinscheurkalender.

De lezing

De lezing begint om 14.00 uur. Kaarten verkrijgbaar tijdens kantooruren in het Kulturhus en online via www.kulturhusholten.nl. Een kaartje kost 12,50 euro. Donateurs betalen 10 euro. Een drankje is inbegrepen. Kijk voor meer informatie over de stichting Kunst en Cultuur Holten ook op www.kc-holten.nl.

Afbeelding
Teams De Waerdenborch houden benefietavond 14 uur geleden
Verliepen de Oranjedagen overdag zeer goed. 's Avonds maakten sommige jongeren er een potje van door overmatig alcohol- en drugsgebruik.
Buitensporig alcohol- en drugsgebruik 21 uur geleden
Kom van alles te weten over uilen en muizen.
Kom uilenballen uitpluizen in het Natuurmuseum gisteren
Welk koppel waar mag vissen wordt voor de wedstrijd door loting bepaald.
Ons Vermaak houdt koppelwedstrijd 16 mei, 18:18
De bibliotheek heeft ook veel boeken met extra grote letters.
De Bibliotheek is er voor iedereen en zeker ook voor ouderen 16 mei, 12:12
Ben Beens
Laat geluid van SGP niet verloren gaan 16 mei, 10:01
Afbeelding
'Uit liefde gemaakt' zoekt creatieve vrijwilligers 16 mei, 08:16
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 16 mei, 08:00