Afbeelding
Foto: Peter Bulthuis

Unique: ‘Unieke winkel op een unieke plek’

Zakelijk

RIJSSEN - “Ik vind het ontzettend knap hoe dit in dertien weken is gerealiseerd”, zei Steyn Eshuis afgelopen vrijdag 15 maart tijdens de heropening van Unique Mode aan de Grotestraat in Rijssen. “De gemeente heeft erg geholpen en is erg soepel geweest. Met al die auto’s, containers en rommel die midden op de weg stonden.”

Er is dan ook veel werk verzet in het samenvoegen van twee panden. “We zijn blij dat we in zo’n mooie gemeente in deze plaats zo’n mooie winkel mogen openen. We doen het eigenlijk met z’n allen. Zonder de rest van de horeca en winkels zou dat niet mogelijk zijn. Iedereen bedankt!”

Burgemeester Jurgen van Houdt kreeg de eer om de officiële opening te verrichten door het lintje door te knippen. “Ik vind het een unieke winkel op een unieke plek. In een uniek winkelgebied. Het is een hele markante plek.”


Burgemeester Jurgen van Houdt heropende vrijdag 15 maart Unique Mode onder het toeziend oog van belangstellenden, Steyn en Quint Eshuis. - Foto: Peter Bulthuis

Toch was het voor hem even wennen toen de pui er helemaal af ging. “Toen dacht ik: hoe is het mogelijk dat dit langs welstand gekomen is”, lacht de burgemeester. “Maar het is uiteindelijk een prachtige aanwinst voor ons mooie winkelgebied geworden. En ik wens jullie heel veel succes. Ik hoop dat heel veel mensen, heren en dames, de weg weten te vinden naar dit prachtige pand. En ook aan de overkant.” Waar de herenafdeling een plek heeft gevonden. 

Volgens Steyn was er tijdens de opening een hele goede opkomst. “Het maakte het wel heel erg speciaal dat de burgemeester langskwam om de opening te doen.”

De voormalige Eshuis Mode is drie maand dicht geweest, terwijl Unique op dat moment nog open was tot in januari. “Het waren twee aparte panden waarvan we altijd al het plan hadden om ze samen te voegen”, legt Steyn uit. “Voor ons was het duidelijk dat het daarna gewoon Unique moest gaan worden.” Ook al heet de familie Eshuis. “Die naam staat dan niet meer op de gevel.” Het zorgt voor een geheel met de winkel in Nijverdal. 

De twee naastgelegen panden van Unique en Eshuis zijn aan elkaar gevoegd. “Er zijn op de begane grond drie muren weggehaald. Daarnaast hebben we een nieuwe gevel gekregen. Deze is er helemaal uitgesloopt en daarna van glas gemaakt”, geeft hij aan. “Het is nu één gebouw geworden.”


Foto: Peter Bulthuis

Steyn geeft aan alleen maar positieve reacties van klanten te hebben gekregen. “Het is mooi geworden en je kent het niet terug”, kreeg hij te horen. 

Alles is dan ook nieuw. “Er is gesloopt totdat alleen de muren nog stonden.” Ook zijn er veel nieuwe kledingmerken bij gekomen. “We verkopen nu ook lifestyleproducten, interieuraccessoires, boeken, sieraden en twee schoenenmerken.” Er zit zelfs een bar in. Daarnaast is er helemaal bovenin de zaak nog een plek voor outlet. “We hadden een outlet, maar die etage is winkel geworden. Een trap hoger hebben we nu de outlet zitten. Deze is alleen tijdens de uitverkoop geopend.”

Er wordt dit weekend gelijk goed uitgepakt met diverse activiteiten. “Dan hebben we ons Celebrate Spring Event”, geeft Steyn aan. “Met het Studio Anneloes Event op vrijdag 22 maart. Waarbij een styliste van Studio Anneloes aanwezig is om te adviseren. En klanten krijgen een goodiebag.” Zaterdag zijn er doorlopende shows met mannequins. “En kunnen mensen hun eigen bloemenboeket samenstellen.” Hij geeft aan dat er in de lente wekelijks activiteiten worden gehouden. Zoals in april het Xandres en Wedding Event. “Bij ons aan de overkant in de herenzaak hebben we zaterdag het PME Event. Bij aankoop krijgen heren toffe cadeaus, zoals een barbecueschort.” Meer informatie: uniquemode.nl


De winkel is compleet vernieuwd. Inclusief nieuwe kledingmerken en diverse accessoires. - Foto: Peter Bulthuis

Afbeelding
Dikke Banden Race in tuin van Parkgebouw 1 uur geleden
Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 19 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 23 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 26 apr, 10:16
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 26 apr, 10:00
Afbeelding
De Nationale Molendag 26 apr, 08:17
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11