Het orgel in de Schildkerk waarop Jaap Zwart op 24 juli zal spelen.
Het orgel in de Schildkerk waarop Jaap Zwart op 24 juli zal spelen. Foto: Gerrit Dannenberg

Serie orgelconcerten in de Schildkerk

Algemeen

RIJSSEN - Op zaterdag 24 juli vindt het volgende concert plaats in de serie orgelconcerten in de Schildkerk. Deze avond is organist Jaap Zwart te gast.

Jaap Zwart is telg uit een bekende organisten familie. Zijn eerste muziekonderricht ontving hij van zijn vader, Jaap Zwart. Aan het Amsterdams Conservatorium studeerde hij piano en orgel.

Jaap Zwart is een veelzijdig musicus: naast zijn werkzaamheden als organist, pianist en dirigent, doceert hij ook theorie aan het conservatorium van Amsterdam. In het kader van de internationale opleiding Muziek als Vak aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag geeft hij workshops vocale harmonie en improvisatie.

Als concertorganist programmeert Jaap Zwart een breed repertoire. Een van zijn specialiteiten is de uitvoering van relatief onbekende orgelmuziek uit de 19e en 20e eeuw. Als kerkorganist is hij verbonden aan de Grote of Andreaskerk in Hattem en de Grote Kerk in Harderwijk.

In de Schildkerk staan werken van Cornelis de Wolff, Samuel de Lange, Albert de Klerk en Herman Strategier op het programma. Daarnaast speelt Jaap een Sonate van Alexandre Guilmant en eigen koraalbewerkingen. Het concert wordt afgesloten met een improvisatie en aansluitend samenzang.

Aanvang : 19.30uur
Toegang: gratis
Collecte aan de uitgang

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 13 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 20 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 20 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 22 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41