Werkplaatstimmerman Bennie Aanstoot arriveert in stijl op zijn laatste werkdag.
Werkplaatstimmerman Bennie Aanstoot arriveert in stijl op zijn laatste werkdag. Foto: Dick Ruumpol Fotografie

Bennie Aanstoot verrast

Algemeen

RIJSSEN - Bennie Aanstoot werd op vrijdag 17 september, zijn 65ste verjaardag, vanaf zijn huis opgehaald en met een limousine naar zijn werk gereden. Dit gebeurde niet alleen vanwege zijn verjaardag, maar ook omdat hij die dag met pensioen ging.

Het was een korte rit naar de timmerwerkplaats (kozijnen- en prefabfabriek) van Nijhuis Toelevering in Rijssen. Daar werd hij feestelijk ontvangen door Erik Nijhuis, directeur Nijhuis Bouw en de directie van Nijhuis Toelevering, collega’s en oud-collega’s. Zij bedankten hem voor zijn enthousiaste inzet als werkplaatstimmerman. Na hier ruim 49 jaar te hebben gewerkt, gaat hij genieten van zijn welverdiende pensioen. Aanstoot kan op 65-jarige leeftijd stoppen vanwege de intrede van de zwaarwerkregeling in de Timmerindustrie die sinds 1 juli van dit jaar bestaat. Anders had hij waarschijnlijk nog tot de AOW-leeftijd (66 jaar en 10 maanden) doorgewerkt, wellicht wel minder dagen per week.

Zijn vrouw Alberta, kinderen en kleinkinderen, arriveerden rond het middaguur en allen genoten van en overheerlijke lunch, speeches en een ludiek abc. Iets dergelijks kon natuurlijk niet ontbreken aangaande iemand die bijna vijftig jaar bij hetzelfde bedrijf heeft gewerkt, tegenwoordig heel bijzonder. Op de vraag waarom hij al die tijd hier is gebleven kon hij kort zijn. “Omdat Nijhuis een heel sociaal bedrijf is, waarom zou je er dan weer weggaan? De HSB-prefabgroep was altijd een hechte groep. Inmiddels zijn al meerdere collega’s met pensioen gegaan.”

Bennie kenmerkte zich veelal met het korte woordje ‘nee!’ wanneer hem iets gevraagd werd waarop het altijd een ‘ja’ werd. Maar op de vraag of hij het nu fijn vindt om met pensioen te kunnen gaan, kwam een kort ‘ja!’ als antwoord. “Ik wil graag meer tijd hebben voor mijn familie en opa Bennie kunnen zijn. Daarnaast fiets ik graag en heb natuurlijk altijd wel klushobby’s.” Aanstoot heeft een heel proces meegemaakt bij Nijhuis Toelevering en er is in de jaren veel veranderd. “Ik volgde de LTS en begon op mijn vijftiende met een leer-werktraject bij Nijhuis. Daarvoor had ik altijd nog plannen om als vrachtwagenchauffeur te gaan werken omdat ik uit een chauffeursfamilie kom, maar daar is nooit iets van gekomen. In het begin was je hier in de weer met hamer en spijkers maar later kwam daar ook wel wat computerwerk bij kijken voor aansturing. Ik redde me er wel mee maar het was nooit echt mijn ding.” Volgens hem is gaandeweg de jaren het werk hectischer geworden en dat dit alles heeft te maken met de tijdsgeest.

Tekst: Jenny ter Harmsel

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 26 minuten geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 42 minuten geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 2 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 16 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 21 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 22 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 23 uur geleden