Afbeelding

Inzamelingsactie textiel

Algemeen

RIJSSEN - De Gereformeerde Gemeente Rijssen-West aan de Veeneslagen 107 in Rijssen houdt vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober haar jaarlijkse inzamelingsactie van gebruikte kleding. Het textiel kan gebracht naar kerkplein Veeneslagen 107 waar de goederen worden ingezameld. Jaarlijks gaat er nogal veel bruikbare kleding, en schoeisel en andere bruikbare middelen verloren in het afval of op een andere onbevredigde wijze. Om dit te voorkomen zamelen zij dit graag in.

Op vrijdagavond 8 oktober houden zij een grote inzamelingsactie op het kerplein Rijssen-West aan de Veenenslagen 107. U kunt hier vanaf 18.00 uur items inleveren. Het is ook mogelijk om hier op zaterdagochtend 9 oktober in te leveren tot 11.00 uur.

Men zamelt nadrukkelijk nog bruikbare kleding in evenals andere soorten textiel. Dit laatste omvat bijvoorbeeld gebruikte handdoeken, theedoeken, lakens, gordijnen, hoedjes, knuffels en T-shirts, maar ook draagbaar schoeisel. Veel oud textiel kan door vervezeling weer verwerkt worden tot nieuwe grondstoffen. Aangeboden kleding moet wel nog in draagbare staat zijn. Dit wordt onder meer gebruikt in andere delen van de wereld waar men er zéér blij mee is. De bedoeling is dus wel dat u bruikbare items inlevert. Als u het zelf niet meer met goed fatsoen draagt, lever het dan niet in als bruikbaar maar biedt het aan ter verwerking voor vervezeling. Zo gaat niets verloren.

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 2 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 2 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 4 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 17 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 23 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren
Afbeelding
Super die Super Super gisteren