Afbeelding

Gloria zingt al langer, maar is nu officieel opgericht

Algemeen

Kamerkoor Gloria zingt al samen sinds 20 april 2018, de dag waarop dirigent Geert-Jan Schulenburg trouwde met Annelon en Gloria voor het eerst zong in de huwelijksdienst in de Schildkerk te Rijssen. Afgelopen woensdag 3 november vond de officiële oprichting van kamerkoor Gloria plaats door het ondertekenen van de statuten bij notaris Hölscher door het bestuur, onder het toeziend oog van de dirigent.

RIJSSEN - Kamerkoor Gloria zingt in een kleine bezetting, 2 à 3 zangers/zangeressen per stemgroep. Bij het zingen legt het koor zich voornamelijk toe op a capella muziek, af en toe met muzikale begeleiding. Van de rijkdom van de polyfonie uit de 15e eeuw tot aan de close harmony uit de 21e eeuw en alles wat daartussen zit. Te denken valt dan aan componisten als Rutter, Handl (Gallus), Tallis, Vivaldi, Gjeilo, Praetorius, Willcocks en vele anderen. En er gaat geen repetitie voorbij zonder muziek van J.S. Bach. 

Open repetitie

Op vrijdag 12 november houdt Gloria een open repetitie vanaf 19.30 uur. Locatie: Nijverheidsstraat 50. “Per stemgroep zijn we in ieder geval op zoek naar één extra zanger/zangeres. Wees welkom om een keer mee te komen zingen! Ervaring is geen vereiste”, aldus koorlid Arnold Seppenwoolde. Aanmelden kan via kamerkoorgloria@gmail.com. Meer informatie op YouTube of www.facebook.com/kamerkoorgloria

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 3 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 5 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 6 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 7 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 20 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 22 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 25 apr, 12:20