Afbeelding

Burgemeester leest Groot Dictee voor

Algemeen

RIJSSEN-HOLTEN -Het is weer tijd voor de traditionele spelwedstrijd: het Groot Dictee Rijssen-Holten. Het dictee wordt gehouden op dinsdag 14 december in Parkgebouw Rijssen en begint om 19.30 uur. Wie de uitdaging aan wil gaan, kan zich vanaf nu inschrijven. 

Het Groot Dictee Rijssen-Holten wordt door burgemeester Arco Hofland voorgelezen. Het dictee wordt ook dit jaar geschreven door Margreet Koster van Text&Event. Net als de laatste jaren is er sprake van een invuldictee, zodat zowel het schrijven van het dictee als het nakijken vlot verloopt.

De hoofdprijs is eeuwige roem en een dinerbon van Brasserie Uit. De tweede en derde prijs worden beschikbaar gesteld door Readshop Rijssen.

Kinderen van groep 7 en 8 van basisscholen uit de gemeente strijden eveneens op 14 december, maar dan wel iets eerder namelijk om 16.00 uur, tegen elkaar.

De organisatie van de dictees is in handen van Bibliotheek Rijssen-Holten, Gemeente Rijssen-Holten, Text&Event en Parkgebouw Rijssen.

Inschrijven voor het Groot Dictee Rijssen-Holten is vanaf nu mogelijk via de agenda op www.bibliotheekrijssenholten.nl. De aanmelding voor het Junior Dictee gaat via de scholen.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 9 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 14 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 16 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 17 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 18 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41