Wim Kwakernaak geeft een lezing in Kulturhus Holten.
Wim Kwakernaak geeft een lezing in Kulturhus Holten.

Lezing Wim Kwakernaak: ‘Kwaliteit in de Kunst’

Algemeen

HOLTEN - Beeldend kunstenaar Wim Kwakernaak geeft maandag 20 maart de lezing ‘Kwaliteit in de Kunst’ in Kulturhus Holten. Kwakernaak legt uit waarom het ene kunstwerk kippenvel bezorgt maar een ander kunstwerk juist niet.

Als geen ander weet Kwakernaak uit te leggen waarom het ene kunstwerk boeiend is, maar een vergelijkbaar kunstwerk juist minder.

Dat heeft volgens Kwakernaak zeker te maken met persoonlijke smaak, maar het zit ook in kwaliteitsverschillen die te herkennen én benoemen zijn. Kwaliteitsbeleving is een bedenkelijk onderwerp, maar Kwakernaak schroomt niet de vinger op de zere plek te leggen.

Kwakernaak: “Aan de hand van een aantal vergelijkingen hoop ik het publiek duidelijk te maken waarom sommige kunstwerken je raken en je voor andere hooguit een zekere waardering kunt opbrengen. En dat allemaal op mijn geheel eigen en enthousiaste wijze. Oftewel een avond vol beleving.”

Kwakernaak geeft de lezing op uitnodiging van Stichting Kunst en Cultuur Holten. De lezing begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 12,50 euro, donateurs betalen 10 euro. Bestellen kan via www.kulturhusholten.nl De entree is inclusief een gratis pauzedrankje of na afloop van een lezing zonder pauze. Het Kulturhus Holten is aan de Smidsbelt 6.

Afbeelding
Looft den Heer uit Notter geeft Passie-paasconcert 17 uur geleden
Afbeelding
Vol programma Koningsfestival 26 mrt., 20:35
Afbeelding
Komende weken expositie van Pieter den Hertog 26 mrt., 17:58
Afbeelding
Stille week in de Rijssense Schildkerk Goede Vrijdag 26 mrt., 13:44
Afbeelding
Hospice klaagde niet over geluid After Summer Party 26 mrt., 11:59
Afbeelding
Niet slopen maar het straatbeeld behouden 26 mrt., 09:53
Afbeelding
Verkoop van zelfgemaakte producten op Voorjaarsmarkt 26 mrt., 07:51
Afbeelding
Nieuw erfgoedbeleid moet geen papieren worden 25 mrt., 19:48