Afbeelding

Smeden als het ijzer heet is ook te koop in Rijssen

Algemeen

HOLTEN/RIJSSEN - ‘Smeden als het ijzer heet is’ is een boek dat gaat over Herman Klein Velderman die in 1939 als smid in Holten begon. Het bedrijf groeide uit tot de internationale onderneming Nido in Holten. Inmiddels is de naam Aebi Schmidt Nederland BV. Dit rijk geïllustreerde boek is nu ook bij de Readshop in Rijssen te koop.

Oud-medewerkers van het bedrijf van Herman Klein Velderman komen nog elk jaar samen. Twee jaar geleden werden tijdens de samenkomst verhalen over het verleden opgehaald en ontstond het idee om deze verhalen te gaan bundelen. Er is daad bij woord gevoegd. In augustus werd het boek ‘Smeden als het ijzer heet is’ in de oude fabriek aan de Industriestraat in Holten, daar heeft de omschakeling van smederij naar machinefabriek/constructiebedrijf plaatsgevonden, gepresenteerd. In het boek wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van het bedrijf én aan de familiegeschiedenis van Herman Klein Velderman. Mooie anekdotes verluchtigen het verhaal.

In Holten is het boek een groot verkoopsucces. Boekhandel Primera in Holten verkoopt het boek voor 15,- euro. Omdat er veel mensen uit de omgeving bij het bedrijf hebben gewerkt, komt er ook steeds meer vraag vanuit Rijssen. Daarom is ‘Smeden als het ijzer heet is’ nu ook te koop bij de Readshop aan de Haarstraat voor 15,- euro.  Een deel van de opbrengst van de boekverkoop gaat naar Oudheidkamer Hoolt’n en het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats.

De finale-avond vindt plaats op vrijdag 21 juni.
Rijssen maakt zich op voor het Bedrijfsvoetbaltoernooi 1 uur geleden
Afbeelding
Ganzenmarkt, Kerkpleinmarkt en Kinderrommelmarkt in Enter 5 uur geleden
Afbeelding
Futsallers Excelsior'31 sluiten seizoen af met remise 7 uur geleden
Het dak is dicht en dus kan er in het smalspoormuseum doorgewerkt worden.
Bouw van museum vordert gestaag 4 mei, 17:25
Afbeelding
Declan Trezise is de winnaar van de ronde van Overijssel 2024 4 mei, 17:05
SeniorWeb Ambassadeurs 2016
Workshop over het maken van een online reisdagboek 4 mei, 12:35
Het gaat om vier grote windturbines met een tiphoogte van 280 meter.
Inloopbijeenkomst over komst vier windturbines 4 mei, 09:39
Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 3 mei, 17:29