Afbeelding

Stekjes ruilen in Rijssen

Duurzaamheid

RIJSSEN - Toe aan nieuwe planten? Neem dan eens een kijkje in de ‘Stekjesruilkast’ van Geke Pluimers. 

Nog maar weinig mensen kennen de ‘Stekjesroute’, een online platform waar de stekjesruilkasten in Nederland en België te vinden zijn (www.stekjesroute.eu). Daar wil Geke Pluimers uit Rijssen verandering in brengen. Rijssen was nog niet vertegenwoordigd en sinds kort maakt de stekjes ruilkast van Geke deel uit van de landelijke stekjesroute. Op de oprit bij haar huis staat een kast vol met stekjes en iedere plantenliefhebber kan een stekje uit de kast nemen en ruilen voor een meegebracht stekje. Het kunnen stekjes voor binnen en buiten zijn, van moestuin- tot kamerplant. 

Geke vertelt: “Zelf is (moes)tuinieren altijd al een hobby van mij geweest. Vorig jaar heb ik samen met mijn man een aantal stekjes ruilkasten bezocht en ik vond het zo’n leuk idee dat ik dit jaar met een eigen kast ben gestart. Je hoeft geen afspraak te maken om langs te komen, want de kast is altijd open. De stekjes zijn dus gratis, maar er zit één belangrijke regel aan vast; want het is wel de bedoeling dat je een plantje van dezelfde kwaliteit terugzet. Het is echt een ruilsysteem. Lukt ruilen echt niet, dan kan een vrijwillige kleine donatie gegeven worden dat weer geïnvesteerd wordt in stekjes.”

Geke is blij met haar stekjes ruilkast. Ze benadrukt dat iedereen stekjes kan komen ruilen, het is een openbare ruilkast. De stekjes ruilkast staat aan de Roelf Bosmastraat 185 in Rijssen. Mensen kunnen altijd aanbellen voor vragen. Op haar Facebook pagina deelt ze meer over haar hobby: www.facebook.com/StekjesRuilkastRijssen
 

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 14 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 20 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 22 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum gisteren
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42