Afbeelding

Conferentie "van ontmoeting tot relatie" in voorbereiding

Algemeen

RIJSSEN - Op 7 maart vond er in de Fakkeldrager een vergadering plaats om plannen uit te werken voor een tweedaagse conferentie genaamd: "Van ontmoeting tot relatie". Deze zal plaats zal vinden op 17 en 18 mei in het Kerkelijk Centrum Sion.

De uitvoering van deze conferentie is in handen van de werkgroep Gezinnen, onderdeel van de Hervormde Gemeente Rijssen. Het idee voor deze tweedaagse conferentie bestond al langere tijd en nu hebben zich mensen aangemeld om medewerking te verlenen.

Opzet
Op vrijdag 17 mei zal de conferentie geopend worden met een sing-in, gevormd door een aantal muzikale jongeren Een spreker zal het thema uiteen zetten. Op zaterdag 18 mei zullen er diverse sprekers zijn, waaronder de heer Dick van Scharrenburg. Hij zal aan de hand van en maquette van het tabernakel ons leren over de relatie die God in het Oude Testament heeft met die mensen die dit aangingen. Het programma kenmerkt zich verder door ontmoetingen, zingen, gebed, bijbelstudie, spreekbeurten en muziekworkshops. Er is oppas voor de jongste kinderen. Ondanks het nieuwe initiatief lijkt het een goed doordacht en compleet programma te worden.

Iedereen is welkom
Doordat de conferentie vanuit de Hervormde Gemeente georganiseerd wordt kan het idee ontstaan dat de conferentie alleen voor deze gemeente is. De organisatie zou echter graag zien dat ook geïnteresseerde van buiten de gemeente naar deze conferentie komen. De ontmoeting onderling kan tot relaties leiden, maar de hoop is dat we met elkaar mogen leren dat de ontmoeting met Jezus mag leiden tot een relatie met Hem. Vol goede moed gaat de organisatie na dit eerste overleg op weg naar 17 en 18 mei. Binnenkort is het mogelijk u op te geven voor deze conferentie.

Dick Tukkers

De Pelmolen in Rijssen en molen De Hegeman in Dijkerhoek zijn te bezichtigen tijdens de Nationale Molendag op 11 mei.
Kom genieten van hoe molens werken 3 uur geleden
Gerrit Jan Baan en Pina Baan-Koster vierden maandag 6 mei hun 60-jarig huwelijksfeest.
Gerrit Jan en Pina Baan 60 jaar getrouwd 9 uur geleden
De finale-avond vindt plaats op vrijdag 21 juni.
Rijssen maakt zich op voor het Bedrijfsvoetbaltoernooi 7 mei, 18:13
Afbeelding
Ganzenmarkt, Kerkpleinmarkt en Kinderrommelmarkt in Enter 7 mei, 14:05
Afbeelding
Futsallers Excelsior'31 sluiten seizoen af met remise 7 mei, 12:04
Het dak is dicht en dus kan er in het smalspoormuseum doorgewerkt worden.
Bouw van museum vordert gestaag 4 mei, 17:25
Afbeelding
Declan Trezise is de winnaar van de ronde van Overijssel 2024 4 mei, 17:05
SeniorWeb Ambassadeurs 2016
Workshop over het maken van een online reisdagboek 4 mei, 12:35