Afbeelding

Nieuwe laptops voor de Molenhoek van Twente PC

Algemeen

RIJSSEN - Tien nieuwe laptops met draadloze muizen, een speciale laptopkast en een printer van Twente PC zijn vrijdagmiddag overhandigd.

De nieuwe apparatuur werd gebracht door Jan Willem Plas (uiterst rechts op de foto) van Twente PC en officieel overhandigd aan de enthousiaste Molenhoekbezoekers en aan Rianne Pieffers, coördinator vrijdagactiviteiten die de computerlessen verzorgt.

Fruytier
Eerder kregen de bezoekers van de Molenhoek altijd computerles van leerlingen van de Fruytierscholengemeenschap. "Dan gingen we naar de Fruytier omdat daar een computerlokaal is. Fruytierleerlingen verzorgden dan de lessen als maatschappelijke stage. De maatschappelijke stages zijn voor scholen niet meer verplicht en om het gestress van het heen en weer rijden te voorkomen, was het een grote wens van ons om de computerlessen bij ons op locatie te geven," leggen Rianne Pieffers en locatiemanager Jan Boertje uit.

Populair
Maar de computerlessen zijn zeer populair en erg leerzaam voor de bezoekers. Daarom heeft Pieffers contact gezocht met de Stichting Vrienden of zij iets konden betekenen bij de aanschaf van eigen apparatuur voor De Molenhoek. "Het mooie is dat de leerlingen van de Fruytier ons blijven helpen, maar wij gaan nu niet meer naar de school, maar zij komen naar ons toe."

Vrienden
De tien nieuwe laptops werden vrijdagmiddag met veel vreugde verwelkomd door de bezoekers. Uit de reguliere overheidspot kunnen deze uitgaven niet betaald worden. Daarom is een bijdrage gevraagd aan de Stichting Vrienden van Siloah. Dat fonds wordt onder andere gevuld met opbrengsten uit de jaarlijkse Winterfair en de statiegeldflessenactie. "Twente PC was bereid de apparatuur te leveren tegen een messcherpe prijs en zodoende konden we tot aanschaf overgaan," aldus Pieffers en Boertje. "Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning, maar we leren ze ook omgaan met tekstverwerking en dingen opzoeken op internet. De visualisering in de maatschappij zet door en daarin kunnen we onze cliënten op deze computers ook in begeleiden."

De Pelmolen in Rijssen en molen De Hegeman in Dijkerhoek zijn te bezichtigen tijdens de Nationale Molendag op 11 mei.
Kom genieten van hoe molens werken 2 uur geleden
Gerrit Jan Baan en Pina Baan-Koster vierden maandag 6 mei hun 60-jarig huwelijksfeest.
Gerrit Jan en Pina Baan 60 jaar getrouwd 8 uur geleden
De finale-avond vindt plaats op vrijdag 21 juni.
Rijssen maakt zich op voor het Bedrijfsvoetbaltoernooi gisteren
Afbeelding
Ganzenmarkt, Kerkpleinmarkt en Kinderrommelmarkt in Enter 7 mei, 14:05
Afbeelding
Futsallers Excelsior'31 sluiten seizoen af met remise 7 mei, 12:04
Het dak is dicht en dus kan er in het smalspoormuseum doorgewerkt worden.
Bouw van museum vordert gestaag 4 mei, 17:25
Afbeelding
Declan Trezise is de winnaar van de ronde van Overijssel 2024 4 mei, 17:05
SeniorWeb Ambassadeurs 2016
Workshop over het maken van een online reisdagboek 4 mei, 12:35