<p>Brill-Jeantiek maakt een bedrag van 15.555,55 euro over aan Woord en Daad om gezinnen in Ethiopi&euml; te voorzien van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.</p>

Brill-Jeantiek maakt een bedrag van 15.555,55 euro over aan Woord en Daad om gezinnen in Ethiopië te voorzien van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.

15 duizend euro voor Woord en daad

Het tweedehandswinkeltje Brill-Jeantiek, gevestigd aan de Tabaksgaarden in Rijssen, heeft onlangs het prachtige bedrag van maar liefst 15.555,55 euro aan Woord en Daad overgemaakt. Dit geld is afkomstig van de verkoop van heel veel tweedehands spullen, zowel vanuit het winkeltje zelf als via Marktplaats en Instagram. 

RIJSSEN - Velen brengen regelmatig tweedehands spullen naar het winkeltje. De eigenaars van het winkeltje zijn Dini en Jan Pluimers, schoondochter Janneke Pluimers en Jantina Landman (vriendin van Dini). Zij zijn erg blij met de mooie opbrengst. “Wij bedanken alle inbrengers en kopers van harte. Met dit geld worden 141 gezinnen in Ethiopië voorzien van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Dat is waar we het voor doen.”

Verborgen schatten

De opbrengsten van Brill-Jeantiek gaan altijd naar de interkerkelijke stichting Woord en Daad, dit zijn uiteenlopende projecten. In totaal is er al zo’n 80. 000 euro overgemaakt naar deze stichting. Dini en Jantina speuren rommelmarkten en kringloopwinkels af op zoek naar verborgen schatten die vervolgens weer, met winst voor Woord en Daad, doorverkocht worden. Jan zet spullen op Marktplaats en Janneke beheert het Facebook- en Instagramaccount. Janneke: “Maar het gaat daarnaast ook om veel spullen die mensen komen brengen en die dan verkocht worden. We willen bij deze ook al die inbrengers van de afgelopen jaren heel hartelijk bedanken. Als je dan hoort wat met het geld gedaan kan worden is dat hartverwarmend en voor ons een stimulans om hiermee door te gaan.”

Brill-Jeantiek

Brill-Jeantiek is in maart 2008 opgericht en bestaat dus al bijna veertien jaar. “De naam van het winkeltje is herleid uit de scheldnaam van mijn schoonmoeder Dini, dat is ‘Brilke’ en Jeantiek is een vernoeming naar Jantina. Verder natuurlijk de link naar de woorden briljant en antiek en brillantine, de gel van vroeger”, meent Janneke. Deze vier actieve mensen hebben een tip voor andere vrijwilligers. “Blijf zoeken naar mogelijkheden om geld op te halen. Zeker in deze tijd erg lastig, maar online kan er nog heel veel. Het hoeft niet altijd een grote actie te zijn die veel oplevert maar een kleinere actie is ook mooi. Een voorbeeld hiervan is dat wij een poosje geleden magnoliatakken uit eigen boom gesnoeid en verkocht hebben. Dat bracht toch nog een mooi bedrag van 200 euro op.”

Afspraak maken

Een ieder is welkom bij Brill-Jeantiek (op zondag gesloten). Een winkelafspraak maken kan via: Facebook@brilljeantiek of Instagram@brilljeantiek. Maar men kan tevens een telefonische afspraak maken: tel. 0548-516772.

Meer berichten
 
Auto zoeker