Het team van Hemink met Ingrid , Loes en vrijwilligers gebroeders Van Beek voor het Natuurmuseum Holterberg.
Het team van Hemink met Ingrid , Loes en vrijwilligers gebroeders Van Beek voor het Natuurmuseum Holterberg. Foto: Coen van Hoevelaak

Natuurmuseum Holterberg krijgt een opknapbeurt met NLdoet

Nieuws

HOLTEN - “Wij schrijven ons elk jaar in bij de stichting NLdoet voor onderhoudsklusjes aan het museum”, vertelt Ingrid Steenbergen, samen met Loes Hogenbirk verantwoordelijk voor het Natuurmuseum Holterberg. Voor enkele Holtense bedrijven en vrijwilligers de ideale invulling van de dagen waarop vrijwillig de handen uit de mouwen wordt gestoken.

De wens van Ingrid en Loes was een ‘nieuw likje verf’ voor het museum en een opknapbeurt voor het speel- en leerbos. Die werd ingediend bij het Oranje Fonds dat verantwoordelijk is voor de organisatie van deze twee dagen. NLdoet is in het leven geroepen om zoveel mogelijk Nederlanders een dag vrijwilligerswerk te laten doen. Dat geldt ook voor bedrijven. Hemink, dat onder andere schilderwerkzaamheden uitvoert en gevestigd is in Holten, reageerde op de oproep van Ingrid en Loes. “Sanne de Graaf van Hemink belde en had onze oproep gezien en wilde graag een project doen in Holten. Dit project paste precies bij hun”, zegt Ingrid. Maar daar bleef het niet bij want de muren moesten eerst worden gereinigd. “Daarvoor hebben we Johan Tuitert van Tuitert Cleaning benaderd of hij ons hiermee kon helpen en dat is ook gelukt”, vult Loes aan. Ook beide dames zijn druk geweest met het afkrabben van het houtwerk zodat de schilderwerkzaamheden vrijdagmorgen direct konden beginnen. 


Johan Tuitert bezig met het schoonspuiten van de muren. - Foto: Museum Holterberg

Negen mannen werden afgevaardigd. “Het zijn allemaal van origine schilders maar nu werkzaam op kantoor of als projectleider, een dagje op de ladder is een leuke afwisseling”, vertelt Tom Meulman van Hemink en projectleider van deze klus. “Het is dankbaar werk en geweldig te merken dat bedrijven behulpzaam zijn als het om een goed doel gaat. Zo is de verf gesponsord door Sikkens en is speciaal voor deze dag de kleding door Reflex uit Nijverdal geleverd”, vervolgt Tom. De lunch wordt verzorgd door het aangrenzende hotel ’t Losse Hoes. Voor het museum is het een jaarlijkse opsteker en geeft de beheerders een enorme boost. “Het is fijn te weten dat velen het museum een warm hart toedragen”, zeggen Ingrid en Loes. 

Afbeelding
'Wanneer ben je eigenlijk een held?' 23 minuten geleden
Het volledige peloton op weg naar Bornerbroek (foto: Coen van Hoevelaak).
Ronde van Overijssel een spektakel 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 9 mei, 08:00
De Pelmolen in Rijssen en molen De Hegeman in Dijkerhoek zijn te bezichtigen tijdens de Nationale Molendag op 11 mei.
Kom genieten van hoe molens werken POLL 8 mei, 17:47
Gerrit Jan Baan en Pina Baan-Koster vierden maandag 6 mei hun 60-jarig huwelijksfeest.
Gerrit Jan en Pina Baan 60 jaar getrouwd 8 mei, 11:42
De finale-avond vindt plaats op vrijdag 21 juni.
Rijssen maakt zich op voor het Bedrijfsvoetbaltoernooi 7 mei, 18:13
Afbeelding
Ganzenmarkt, Kerkpleinmarkt en Kinderrommelmarkt in Enter 7 mei, 14:05
Afbeelding
Futsallers Excelsior'31 sluiten seizoen af met remise 7 mei, 12:04