Dozen met gebruikte kleding en huisraad staan klaar in het magazijn van de ROEC aan de Bleekstraat 29B in Rijssen om verzonden te worden naar Slowakije.
Dozen met gebruikte kleding en huisraad staan klaar in het magazijn van de ROEC aan de Bleekstraat 29B in Rijssen om verzonden te worden naar Slowakije.

Eerste hulpgoederentransport van 2024 van de Rijssense Oost-Europa Commissie

Human Interest

RIJSSEN - Een transport met 90 m3 hulpgoederen is woensdag 20 maart vertrokken naar Velke Kapucany en Chramac in Slowakije. Het transport met bedden, huishoudelijke artikelen, waaronder badkamerwanden, koelkasten, wasmachines en droogautomaten, kinderspeelgoed, spiegels, schilderijen en allerhande kleine huishoudelijke gebruiksgoederen werd verzorgd door de Rijssense Oost-Europa Commissie (ROEC). Verder zijn er grote hoeveelheden gebruikte kleding en beddegoed in dozen en zakken verzonden. 

Wie het werk van de ROEC wil steunen, kan in goede staat verkerende kleding, dekens, schoenen en huisraad inbrengen bij de ROEC aan de Bleekstraat. Daar worden de goederen gesorteerd in ingepakt. Grote partijen worden desgewenst op afspraak opgehaald door de ROEC. Buiten de openingstijden kunnen goederen worden achtergelaten achter de schuifdeuren van de berging. Meubels en tweepersoonsbedden worden niet ingenomen. Het werk van de ROEC financieel ondersteunen is ook mogelijk. Op de website www.roec.nl staat meer informatie over hoe men donateur wordt.

Ook de opbrengst van de kringloopwinkel van de ROEC komt ten goede aan de activiteiten van de ROEC. De winkel is geopend op maandag- en dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 uur, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur. De winkel is ook geopend op de eerste zaterdag van de maand tussen 9.00 en 12.00 uur.

Het volledige peloton op weg naar Bornerbroek (foto: Coen van Hoevelaak).
Ronde van Overijssel een spektakel 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Hart van Rijssen-Holten lees je nu online 23 uur geleden
De Pelmolen in Rijssen en molen De Hegeman in Dijkerhoek zijn te bezichtigen tijdens de Nationale Molendag op 11 mei.
Kom genieten van hoe molens werken POLL 8 mei, 17:47
Gerrit Jan Baan en Pina Baan-Koster vierden maandag 6 mei hun 60-jarig huwelijksfeest.
Gerrit Jan en Pina Baan 60 jaar getrouwd 8 mei, 11:42
De finale-avond vindt plaats op vrijdag 21 juni.
Rijssen maakt zich op voor het Bedrijfsvoetbaltoernooi 7 mei, 18:13
Afbeelding
Ganzenmarkt, Kerkpleinmarkt en Kinderrommelmarkt in Enter 7 mei, 14:05
Afbeelding
Futsallers Excelsior'31 sluiten seizoen af met remise 7 mei, 12:04
Het dak is dicht en dus kan er in het smalspoormuseum doorgewerkt worden.
Bouw van museum vordert gestaag 4 mei, 17:25