Tijdens de prijsuitreiking van de paasvuren, gingen de Beusebergers langs de Pink Ribbon-actie om bh's op te hangen en te doneren.
Tijdens de prijsuitreiking van de paasvuren, gingen de Beusebergers langs de Pink Ribbon-actie om bh's op te hangen en te doneren. Foto: Peter Bulthuis

‘Binnen een week al bijna 1.000 euro!’

Nieuws

HOLTEN - “Het ging erom de hekken op te sieren en daarbij een goed doel te dienen.” Zijn streefbedrag is om minimaal 10 duizend euro op te halen voor Pink Ribbon. “En als we nu binnen een week al op bijna duizend euro zitten, dan moet dat zeker gaan lukken!”

De troosteloze hekken in het winkelcentrum van Holten zijn bij Willy Veneklaas een doorn in het oog. “Ineens schoot me een idee in het hoofd dat ik tien jaar geleden in Nieuw-Zeeland had gezien”, legt hij uit. “Ik heb daarna wat onderzoek via Internet gedaan en kwam erachter dat inmiddels Pink Ribbon erbij is.” Dat was destijds nog niet. “Het was toen iets ludieks. En nu is het iets ludieks met een boodschap.” Een actie om geld in te zamelen voor onderzoek naar (borst)kanker.

Hij hoopt dit nu ook in Holten op te kunnen pakken. “Het liefst met toestemming van Albert Heijn Holten.” Omdat het om de hekken gaat die rond het bouwterrein van deze supermarkt zijn geplaatst. “Maar als die echt niet mee wil werken, dan maar zonder.” Tot nu toe heeft Willy nog geen reactie mogen ontvangen. “Er is een brief naar hen onderweg. We hebben gemaild, we hebben gebeld. Maar geen reactie.” Bang dat de bh’s door de grootgrutter worden weggehaald, is hij overigens niet. “Mochten ze dit toch doen, dan geven ze wel een heel verkeerd signaal.”

Er komen inmiddels meer en meer bh’s bij. “En de opbrengst loopt maar op. We gaan al heel hard naar de duizend euro!”, benadrukt hij. “Terwijl de actie officieel nog moet beginnen.” Er komt binnenkort namelijk een speciale opening. “We wachten nog op promotiemateriaal van Pink Ribbon. Daarnaast willen we hiervoor iemand gaan uitnodigen.” De bedoeling is om er dan ook echt landelijk mee in het nieuws te komen bij Hart van Nederland en het NOS Journaal.

“Het liefst willen we de actie door laten gaan zolang de hekken er staan”, geeft Willy aan. “Daarna kunnen we er eventueel nog voor kiezen om de actie te verplaatsen.” 

Ook voor de toeristen in Holten is dit een trekpleister. “Niet dat ze speciaal hiervoor naar Holten komen, maar degenen die er zijn zullen ongetwijfeld een kijkje nemen en hopelijk wat geld gaan doneren.” Zover hij weet is dit de enige plek in Nederland met deze actie.

Op diverse plekken aan het hek hangt een QR-code die men kan scannen met de telefoon om zo geld te doneren. Ook staat er overdag een ton voor giften. “Er wordt al royaal gedoneerd. Meer nog dan in de melkbus”, geeft de initiatiefnemer aan.

“Ik krijg alleen maar leuke en positieve reacties”, benadrukt hij. “Als je er dan eventjes bij staat, klampen mensen je aan. Ze doneren wat of er komen net wat dames aan die bh’s komen ophangen.” Bijna iedereen kent wel iemand in de familiekring die (borst)kanker heeft. 

Hij hoopt dan ook op een grote opbrengst. Willy: “Hoe meer hoe liever, natuurlijk. Maar als we 10 duizend euro binnenhalen, ben ik al dik tevreden.”

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 13 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 19 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 21 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 23 uur geleden
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42