Excelsior'31 speelt vrijdag 15 maart tegen TZR Fermonia Boys.

Morado CF - Excelsior’31: Gelijkspel voor de zaalvoetballers

Sport

NIJMEGEN / RIJSSEN - Vrijdagavond 8 maart hebben de futsallers van Excelsior’31 in Nijmegen met 2-2 gelijkgespeeld tegen Morado CF.

In de eerste helft speelden de Rijssenaren degelijk en gaven ze nauwelijks kansen weg. Met twee identieke doelpunten namen ze een 0-2 voorsprong, waarbij Rik Voortman het eerste doelpunt scoorde en Rutger Baan met zijn eerste treffer in de hoofdmacht de voorsprong verdubbelde. Kort voor rust incasseerde Excelsior’31 echter een tegentreffer uit een corner, waardoor ze met een 1-2 voorsprong de rust ingingen.

Na de pauze startte de thuisploeg direct met een vijfde veldspeler en beheerst balbezit. Hoewel Excelsior’31 verdedigend solide stond, slaagde het er niet in hoog druk te zetten en fouten bij Morado CF af te dwingen. Het ontbrak mogelijk aan druk door de beperkte selectie van Excelsior’31 die avond, waarin veel basisspelers ontbraken. Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker: 2-2.

Excelsior’31 kon zelf weinig creëren in balbezit en leek niet meer op de ploeg van de eerste helft. Morado CF rook kansen en nam risico’s door de keeper te blijven wisselen voor een vijfde veldspeler. Excelsior’31 ontsnapte enkele keren aan een achterstand door het powerplay van Morado CF. Er werd echter niet meer gescoord, wat resulteerde in een 2-2 eindstand na een enerverende tweede helft.

Op vrijdag 15 maart staat er opnieuw een thuiswedstrijd voor Excelsior’31 gepland. De ongeslagen koploper TZR Fermonia Boys komt dan op bezoek in Rijssen. De bezoekers uit Roermond hebben een ruime voorsprong op de nummer twee en lijken op weg naar het kampioenschap. Ze hebben zich ook geplaatst voor de Final Four van de landelijke beker, waarin ze zelfs regerend landskampioen en bekerwinnaar FC Eindhoven uitschakelden. Het duel in Sporthal de Reggehal in Rijssen begint om 21.15 uur.