De langebaanschaatsers van Reggeborgh aan het begin van het seizoen 2023-2024
De langebaanschaatsers van Reggeborgh aan het begin van het seizoen 2023-2024 Foto: FPH

Reggeborgh Foundation blijft hoofdsponsor van het schaatsteam tot en met 2030

Sport

RIJSSEN - Tijdens het WK sprint en allround in Inzell behaalde het schaatsteam van Reggeborgh de nodige medailles. Bij de sprint won Femke de Kok bij de vrouwen zilver, evenals Jenning de Boo bij de heren. Bij het allrounden behaalde Patrick Roest bij de heren zilver. Naast de medailles ging het team ook naar huis met de toezegging van de Reggeborgh Foundation dat ze tot en met de Olympische Spelen van 2030 de hoofdsponsor blijven. “Hier zijn wij ontzettend blij mee”, zegt hoofdtrainer Gerard van Velde. “Dat biedt veel perspectief voor de toekomst. Wij kunnen nu verder bouwen aan de plannen voor ons team.”

Reggeborgh stapte in 2018 in het schaatsen als hoofdsponsor van de sprintploeg van Van Velde met onder meer Ronald en Michel Mulder. Inmiddels is het langebaanteam uitgegroeid tot een sprint- en allroundteam van zestien schaatsers met onder meer Kjeld Nuis, Femke Kok, Patrick Roest en Jenning de Boo.

“Wij zijn ooit begonnen uit liefde voor de schaatssport”, vertelt Inge Wessels van de Reggeborgh Foundation. “Wij zijn thuis opgegroeid met het schaatsen. Ook de goede klik die wij vanaf het eerste moment voelden met trainer Gerard van Velde en teammanager Henk Schra speelde daarbij een rol. Samen zijn wij uitgegroeid tot een sterk team en hebben we een goede basis kunnen creëren. We zijn ontzettend trots op ons team en daarom gaan we door.”

De Reggeborgh Foundation vindt het belangrijk dat schaatsers zich naast het schaatsen ook inzetten voor goede doelen en oog hebben voor de wereld om hen heen. Wessels: “Onze schaatsers zetten zich ook in voor goede doelen als Stichting Jarige Job en Villa Joep en ze geven skeelerclinics aan kinderen.”

Spits René Koezen scoorde twee belangrijke doelpunten. (Foto: xChar)
SC Lutten overmeesterd door s.v. Rijssen in spannende wedstrijd 9 uur geleden
De Bijenbeweging Overijssel zet zich in voor de bescherming van wilde bijen en hommels. (Foto: Landschap Overijssel)
Scholen voor bijen zoekt gastdocenten in Rijssen-Holten 11 uur geleden
Afbeelding
Ervaar ook eens het OV 13 uur geleden
Afbeelding
Meer groen en minder stenen 14 uur geleden
Afbeelding
De Week van de Stenen Winkel: Bos Bedden is lokaal betrokken 18 uur geleden
De Bibliotheek Rijssen-Holten houdt op vrijdag 31 mei de Maakdag in het Kulturhus Holten.
Ontdek de nieuwste technieken 12 mei, 17:52
Een eerdere bijeenkomst van Samen Alleen.
Uitje voor lotgenoten: Samen Alleen in Rijssen 11 mei, 09:59
Afbeelding
Column: Cirkel 10 mei, 12:06