Afbeelding

Laatste Martin Luther Kingdienst in Ommen

Uitgaan

REGIO - De 24e en inmiddels laatste Martin Luther Kingdienst van deze serie zal op zondag 3 maart plaatsvinden in Gereformeerde kerk aan de Bouwstraat 17 in Ommen, aanvang 19.00 uur. Deze speciale kerkdienst rondom het leven en de boodschap van de beroemdste Amerikaanse baptistendominee toerde de afgelopen tijd door Nederland en deed ook Rijssen, Holten, Enter en Wierden aan. Veel zangers die meewerken aan deze Martin Luther Kingdienst, komen uit een van deze plaatsen. ds. Arjen van der Spek die meewerkt met de MLK-band en The King Singers, was onder andere dominee in Holten en Enter. Hier ontstonden destijds ook de ideeën.

Actuele boodschap

“Het thema van racisme en rassenscheiding is nog steeds actueel, we hopen met deze dienst veel mensen te bereiken om de boodschap van Martin Luther King te laten horen”, menen de organisatoren. Een vijfkoppige band en een gospelkoor zorgen voor de muzikale omlijsting van eigen liederen maar ook de samenzang. Van der Spek vertelt episodes uit het leven van Martin en gezamenlijk bekijkt men delen van enkele speeches van Martin op de beamer en wordt stilgestaan bij hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Van der Spek is zanger in het koor en staat versteld van de impact van deze speciale diensten. “We hebben deze dienst nu 23 keer mogen uitvoeren in verschillende kerken door heel Nederland en overal zit het vol. Ook al is het dan dit jaar 56 geleden dat hij is vermoord, nog steeds is er geen gelijkheid voor iedereen. De boodschap blijft helaas actueel en is daarom de moeite waard om te blijven herhalen. 

Nieuwe MLK-dienst

Van der Spek geeft aan dat er plannen zijn om een compleet nieuwe MLK-dienst te gaan maken. “De plannen zijn in vergevorderd stadium en in januari 2025 is de eerste uitvoering daarvan.” Voor meer informatie: www.themarchofmartin.nl

Afbeelding
Column: Goede voetstand is de basis om goed te bewegen 1 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 3 uur geleden
Her en der wordt nog gewerkt om de buitenkant van zwembad De Koerbelt klaar te krijgen. Zodat binnen enkele weken het buitenbad open kan.
Laatste hand aan zwembad Koerbelt 7 uur geleden
Niels Schutte in actie. Uiteindelijk werd Niels derde in zijn klasse.
Spektakel tijdens Trekkertrek Holten 14 mei, 11:31
Spits René Koezen scoorde twee belangrijke doelpunten. (Foto: xChar)
SC Lutten overmeesterd door s.v. Rijssen in spannende wedstrijd 13 mei, 19:54
De Bijenbeweging Overijssel zet zich in voor de bescherming van wilde bijen en hommels. (Foto: Landschap Overijssel)
Scholen voor bijen zoekt gastdocenten in Rijssen-Holten 13 mei, 17:58
Afbeelding
Ervaar ook eens het OV 13 mei, 16:30
Afbeelding
Meer groen en minder stenen 13 mei, 15:03